Amnesty International Suomen osasto 7/2019 | Kokoaan suurempi Suomi – ihmisoikeudet EU-puheenjohtajakauden prioriteetiksi:

"Euroopan unioni on Suomen kansainvälisen ihmisoikeuspolitiikan tärkein vaikuttamiskanava. Juuri alkanut EU-puheenjohtajuus tarjoaa Suomelle harvinaisen mahdollisuuden vaikuttaa unionin suuntaan ja nostaa ihmisoikeudet sen päätöksenteon ytimeen."

Teksti: Emma Vepsä

Amnesty International Suomen osaston perheenyhdistämiskampanja 5/2019 | Raskas taakka äidin harteilla:

"Kun Zeinabin (nimi muutettu) perhe pakeni henkilökohtaista vainoa Turkkiin, eivät rahat riittäneet koko perheen pakomatkaan. Eurooppaan lähti vain äiti kahden lapsensa kanssa. Mielikuva ihmisoikeuksia puolustavasta Suomesta särkyi, kun kansainvälistä suojelua saanut äiti ymmärsi, että taakse jääneiden perheenjäsenten tuominen turvaan oli tehty käytännössä mahdottomaksi."

Teksti: Emma Vepsä

Amnesty International Suomen osaston perheenyhdistämiskampanja 4/2019 | Politiikka isän ja perheen välissä:

"Kun Omar (nimi muutettu) sai kansainvälistä suojelua Suomesta, perheenyhdistämisen piti olla vain järjestelykysymys. Hän ei tiennyt, että vaimon ja lasten saaminen hänen luokseen olisi poliittisten päätösten vuoksi lopulta käytännössä mahdotonta."

Teksti: Emma Vepsä

Amnesty International Suomen osaston perheenyhdistämiskampanja 4/2019 | Perhe-elämä puhelimen varassa:

"Alin (nimi muutettu) lapset heräävät joka aamu isänsä puhelinsoittoon. He ovat eläneet lähes neljä vuotta erossa hänestä vailla varmuutta yhteisestä tulevaisuudesta."

Teksti: Emma Vepsä

Maailman Kuvalehti 4/2018 | Rahtarit maailmalla:

"Rekkakuskina ulkomailla pääsee näkemään maanteitä ja rekkaparkkeja, mutta myös juoksemaan rosvojen perään. Maailmalle on lähdetty osin sattumalta, mutta monia suomalaisia ulkomaankuljettajia yhdistävä tekijä on seikkailunhalu."

Teksti ja kuvat: Emma Vepsä

Maailman Kuvalehti 3/2018 | Lisääntymättä paras?:

"Väestönkasvu nähdään yleensä ongelmana vain kehitysmaissa. Silti lapsen saaminen Suomessa kuormittaa ympäristöä enemmän kuin maailmassa keskimäärin. Suomessa lapsettomaksi jää viidennes naisista ja neljännes miehistä, mutta vapaaehtoisesti lapsettomia heistä on vain hyvin pieni osa."

Teksti ja kuvat: Emma Vepsä

Maailman Kuvalehti 7/2017 | Sohvasurffarit:

"Rauhanliikkeestä juurensa juontavat maailmanlaajuiset vieraanvaraisuusverkostot kannustavat luottamaan. Mitä sitten tapahtuu, kun kotioven avaa tuntemattomalle?"

Teksti ja kuvat: Emma Vepsä


Maailman Kuvalehti 4/2017 | Älä sitten valita, kun sinut raiskataan:

"Maailma ei muutu vaarattomammaksi niin, että naiset rajoittavat elämänsä vain ­turvallisiksi luokiteltuihin tiloihin."

Teksti: Emma Vepsä, kuvitus: Outi Kainiemi

Lehden luetuin juttu vuonna 2017.


Maailman Kuvalehti 12/2016 | Voiko liftaamalla parantaa maailmaa?:

"Nostin peukaloni pystyyn Tallinnassa ja suuntasin Itä-Euroopan ja Turkin läpi Iraniin. Matkalla tapasin muita liftareita ja huomasin, etten ollut yksin, kun näin matkustustavassa mahdollisuuden ennakkoluulojen rikkomiseen ja siltojen rakentamiseen."

Teksti ja kuvat: Emma Vepsä.


Maailman Kuvalehti 10/2015 | Välähdys:

"Afganistan. Nuori poika esittelee ratsastustaitojaan lähellä Balkhin kaupunkia Pohjois-Afganistanissa, missä hevosenkäsittelytaitoa on perinteisesti pidetty yhtenä miehen tärkeimmistä taidoista.Tämä korostuu edelleen etenkin hevosurheilussa,kuten maan rajussa kansallislajissa buzkashissa."

Teksti ja kuva: Emma Vepsä.

Using Format